0721 609 010 office@aer-clima.ro

IGIENIZARE AER CONDITIONAT

IGIENIZARE SI CURATARE AER CONDITIONAT

De ce trebuie sa facem o igienizare aer conditionat? De ce? Deoarece aceste componente critice ale oricărui sistem de climatizare au un rol important. Curățenia lor afectează eficacitatea sistemului dvs. de aer condiționat, durata de viață a acestuia și calitatea aerului pe care îl respirați.

Rolul filtrelor de aer

Filtrele de aer au un dublu rol în orice sistem de aer condiționat. Pe de o parte aceștia asigură că aerul pe care îl respirați în acel mediu este lipsit de praf și particule, dar, pe de altă parte, protejează, de asemenea, componentele critice ale sistemului dvs. de aer condiționat, asigurându-se că acestea nu sunt înfundate.

De ce este esențial să păstrați filtrele de aer curate

Filtrele de aer murdare au potențialul de a influența totul, de la durata de viață a sistemului dvs. de aer condiționat la eficiența oferită. De asemenea, acestea sunt una dintre cauzele principale ale apelurilor de întreținere și a problemelor de aer condiționat. Și acestea nu sunt singurele motive pentru care este important să le menținem curate.

Calitatea aerului

Rolul principal al unui filtru de aer este de a filtra praful și particulele pentru a vă asigura că acestea nu sunt circulate prin casa dvs. Atunci când un filtru se murdărește sau se înfundă, acestea nu mai pot îndeplini acea sarcină, ceea ce înseamnă că acum aerul impur este alimentat în alimentarea cu aer a casei tale.

Poate face ca mediul să se simtă îndesat, prăfuit sau apăsat, dar mai important poate avea un impact potențial asupra persoanelor cu dificultăți de respirație sau a celor care sunt predispuse la alergii.

Instrumente și substanțe chimice specializate pentru curățarea serpentinelor

Pentru o curățare eficientă este esențial să folosiți scule și substanțe chimice concepute pentru a îndepărta complet murdăria din elementele care alcătuiesc schimbătoarele de căldură. Produsele chimice de curățare sunt necesare deoarece apa nu va dizolva grăsimile, pulberile și cantitatea și nu va ucide bacteriile. Folosind unelte diferite decât curățarea unităților de aer condiționat se poate întoarce.

În cazul specific al serpentinelor, nu clătirea unei substanțe chimice o determină să rămână complet pe suprafețe, formând un strat izolant care atrage mai multă murdărie și poate coroda metalele. Atunci când instrumentul corespunzător nu este utilizat pentru aplicarea apei sau a produsului de curățare cu o presiune și unghi de penetrare suficient, există riscul de a împinge depozitele în panou, formând o barieră pentru trecerea aerului sau a apei.

SOLICITA O IGIENIZARE SI CURATARE A/C

1 + 7 =

Eficienta energetica

Întrucât un aparat de aer condiționat cu filtre de aer murdare trebuie să lucreze mai mult pentru a-și face treaba, acesta consumă apoi mai multă energie electrică, studiile indicând filtrele murdare pot crește consumul de energie al sistemului cu până la 15%.

Când și cum să verificați și să curățați filtrele

Ca regulă generală, filtrele de aer trebuie verificate, curățate sau înlocuite la fiecare trei-cinci luni, cel puțin, dar în anotimpurile de vârf precum iarna sau vara, se recomandă verificări lunare. Între timp, există două tipuri comune de filtre; cele care pot fi spălate și reutilizate și cele care sunt de unică folosință și necesită înlocuire. Dar mai întâi trebuie să știți unde să găsiți filtrul de aer. Pe un sistem despărțit, filtrul de aer este situat chiar sub capacul unității interioare și poate fi îndepărtat ușor pentru curățare sau înlocuire. Pe un sistem cu conductă, filtrul de aer este situat în spatele grilei principale de retur din tavan. Adesea această grilă este situată undeva în afara privirii comune, precum holul.

Curățarea filtrului

Curățarea filtrului este relativ simplă. Îndepărtați-l din poziția sa și dați-le o spălare bună sub robinet sau cu un furtun pentru a curăța orice praf și resturi. Apoi lăsați-l la soare să se usuce. După ce este uscat, întoarceți-l în poziția inițială. Filtrul ar trebui să fie complet uscat înainte de a-l reinstala și nu ar trebui să folosiți aparatul de aer condiționat în timp ce filtrul nu este pe loc. Dacă filtrul dvs. este de unică folosință sau este fisurat și deteriorat, înlocuirile sunt ușor și accesibile la sursă. Însă, dacă toate acestea sună puțin greu și dezordonate, nu uitați să curățați și să înlocuiți filtrele de aer este una dintre sarcinile pe care un tehnician instruit le va îndeplini ca parte a unui serviciu de întreținere obișnuit.