0721 609 010 office@aer-clima.ro

REPARATII DE AER CONDITIONAT

Reparatii de aer conditionat sunt în mare parte de sezon. De obicei, acest tip de dispozitiv are tendinta să se descompună în lunile călduroase, când îl folosim cel mai mult, și este faptul că o mare parte a anului rămâne de obicei oprit, fapt care face esențială o revizuire atunci când îl vom reactiva.

Servicii de reparatii de aer conditionat

Servicii de aer condiționat sunt mai simple decât cele efectuate la alte aparate, de fapt unele dintre reparatii se pot face în interior, cum ar fi schimbarea filtrului. Alte reparații ale aparatelor de climatizare necesită un tehnician specializat în acest sistem de refrigerare, deoarece pot apărea probleme sau defecțiuni electrice care necesită soluții mai complexe. Serviciile de climatizare sunt foarte frecvente. Cele mai frecvente cauze care pot cauza defecțiuni în instalare sunt utilizarea necorespunzătoare continuă sau lunile lungi de inactivitate. Aceasta poate condiționa funcționarea corectă a aerului condiționat. Contactarea unui serviciu specializat de reparații este cea mai bună modalitate de a vă asigura o reparație pe termen lung. Aerul condiționat funcționează cu ajutorul unui sistem foarte particular și specific, pentru a-l repara corect și eficient este necesar să cunoaștem funcționarea unității interioare, termostatul, procesul urmat de gazele frigorifice și unitatea exterioară. Doar o companie specializată în reparații este capabilă să efectueze o reparație adecvată și să prelungească durata de viață utilă a aparatului.

Cum detectăm defecțiunea unei aer condiționate?

Un aparat de aer condiționat prezintă diverse simptome pentru a indica faptul că este ceva în neregulă cu sistemul tău. În continuare, vom analiza semnele care indică faptul că există o problemă în climatizarea dumneavoastra, servicii cele mai eficiente și câteva sfaturi pentru întreținerea acestuia.

Scăderea productivității la rece

Este un alt dintre semnele tipice care ne spun că aerul condiționat are nevoie de o reparație. Uneori, aparatul de aer pierde putere și, prin urmare, nu se răcește la viteza obișnuită sau, direct, nu reușește să genereze temperatura pe care o căutăm. Dacă vi se întâmplă în mod regulat, vă recomandăm să verificați filtrele. Dar dacă credeți că aceasta nu este problema, poate că defectul este în circuit, o problemă mică vă poate cauza pierderea de gaz sau lichid de răcire. De asemenea, se poate ca eroarea să fi avut loc în motorul ventilatorului.

Cum să-l repar?

În acest caz, trebuie să fie un tehnician care analizează în detaliu starea tuturor elementelor de aer condiționat. Dacă credeți că problema este cu filtrele, le puteți curăța și încerca dispozitivul din nou. Dar în cazul în care defectul este localizat în orice element al sistemului, va fi esențial să contactați o companie de reparații.

Se oprește și se pornește de la sine

Un alt caz , aparatul de aer condiționat se oprește și se aprinde fără a putea să-l controleze și fără avertisment. Acumularea de murdărie în unitatea de evaporare sau în ventilator este de obicei una dintre cauzele acestei defecțiuni.

Cum să-l repar?

Deoarece sunt piese interne, va fi necesar un tehnician capabil să efectueze o curățare profundă, fără a deteriora alte piese.

Defecțiuni frecvente ale aparatelor de aer condiționat

De obicei, reparațiile de aer condiționat provin din următoarele defecțiuni.

Uzura filtrului

Calitatea aerului pe care îl transmite aerul condiționat depinde de starea filtrelor. Dacă păstrăm filtrele în stare bună, aerul pe care îl respirăm în casa noastră va fi de bună calitate.

Un efect clar al stării precare a filtrelor sunt mirosurile, poate fi faptul că aerul condiționat emite un miros urât (sau chiar un miros arzător). Un alt efect este scăderea producției de frig și, prin urmare, aparatul va trebui să investească mai multă energie pentru a funcționa.

Cum să-l repar?

Dacă filtrul nu este deteriorat, scoateți-l pur și simplu din Split sau din unitatea interioară și spălați-le cu apă. După ce sunt uscate, le puteți pune la loc. Cu filtrele fără murdărie, ne vom bucura din nou de aer curat și vom evita defecțiunile mai grave.

Mirosuri neplacute

După cum am văzut, o stare proastă a filtrelor poate fi cauza mirosurilor rele, dar există și alte motive care provoacă mirosuri rele, cum ar fi apa acumulată în baterie. Această problemă apare de obicei după luni de inactivitate, în care apa a rămas stagnată, iar ca apă stagnată mirosul este neplăcut.

Cum să-l repar?

Dacă apa sau sistemul de scurgere generează mirosuri rele, este necesar să contactați un tehnician de instalare, deoarece nu puteti efectua această reparație singuri. Uneori va fi necesar să instalați un sifon pentru ca apa să circule normal.

Când este recomandat să închiriați un serviciu de reparații de aer condiționat?

Atât pentru reparații electrice, cât și pentru orice defecțiune a sistemului de răcire, este esențial să contactați o echipă tehnică de reparații. În general, este întotdeauna recomandabil să contactați o persoană care cunoaște utilizarea, întreținerea și repararea unui astfel de sistem de refrigerare, astfel încât aranjamentele de climatizare să fie durabile și adaptate fiecărui model. Fiecare producător pornește de la un sistem comun, dar toate modelele au propriile caracteristici, un tehnician experimentat va putea identifica problema și va efectua o soluție adaptată modelului și mărcii. Orice problemă care nu are legătură cu filtrele trebuie analizată de un expert. Pe de altă parte, filtrele sunt pregătite astfel încât utilizatorul să le poată manipula fără pericol, în plus curățarea lor este foarte simplă, trebuie să le speli cu apă pentru a îndepărta murdăria. În cele din urmă, nu uitați să verificați dacă garanția aparatului este valabilă. În cazul în care există o defecțiune în primele săptămâni sau luni după instalarea aparatului de aer condiționat, producătorul sau instalatorul ar trebui să aibă grijă de reparații, întrucât s-ar fi putut produce o defecțiune la instalarea sau fabricarea aparatului de aer condiționat.